Paleo Zserbó
Karácsonyi receptverseny - Szabó Ágnes receptje
A tészta
125g nature cookta mandula liszt
125g nature cookta Kókusz liszt
5g DW 1:4 cukor
125g tisztított gee (de lehet trendavit kókuszzsír is)
80g kókusz tejszín
1 tojás
1 tojás fehérje
citromhéj
vanília kikapart belseje
125g nature cookta Kókusz liszt
5g DW 1:4 cukor
125g tisztított gee (de lehet trendavit kókuszzsír is)
80g kókusz tejszín
1 tojás
1 tojás fehérje
citromhéj
vanília kikapart belseje
Töltelék
160g szilva lekvár (házi)
150g dió
30g DW 1:4
cukor
5g keserű kakaó
Csokimáz
60g kakaó
40g kókuszzsír
20g DW 1:4 édesítő
10g víz
160g szilva lekvár (házi)
150g dió
30g DW 1:4
cukor
5g keserű kakaó
Csokimáz
60g kakaó
40g kókuszzsír
20g DW 1:4 édesítő
10g víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a kókusztejszínt apránként adjuk hozzá annyit hogy gyúrható legyen a tészta) és folpack között 3 lapot nyújtunk belőle. Az első lapot megkenjük jól lekvárral, majd megszórjuk a kakaós-édesitős dióval. Erre rátesszük a következő lapot és ugyan így járunk el. Az utolsó tésztával beborítjuk és hagyjuk állni kicsit. Előremelegített sütőben kb 30-45 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt a vízgőz fölött elkészített csokival bevonjuk és a hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése