2015. december 3., csütörtök

Mandulás keksz csokoládéval

2015. december 01.
Mandulás keksz csokoládéval

Hozzávalók

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg eritritol
  • 1-2 kisebb tojásfehérje
  • a díszítéshez:
  • 5 dkg Cavalier csokoládé
  • 1 dkg olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés

  1. Mandulás keksz csokoládéval
    A sütőt 180 fokra melegítjük.
    A mandulát és a tojásfehérjét elvegyítjük, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel golyókat vagy „kifliket” formázunk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. 
    Mély lábasban vizet forralunk. Ha felforr, elzárjuk alatta a lángot, a lábasra üveg- vagy fémedényt teszünk úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Beleszórjuk a csokoládét, hozzáadjuk az olajat, és időnként megkeverve csomómentesre dolgozzuk. A kész kekszekre kanállal vagy apró lyukú habzsákból díszítést írókázunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése