Mandulás keksz csokoládéval
2015. december 01.
Hozzávalók
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg eritritol
- 1-2 kisebb tojásfehérje
- a díszítéshez:
- 5 dkg Cavalier csokoládé
- 1 dkg olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés
- Mandulás keksz csokoládévalA sütőt 180 fokra melegítjük.
A mandulát és a tojásfehérjét elvegyítjük, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel golyókat vagy „kifliket” formázunk, majd 10-12 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Mély lábasban vizet forralunk. Ha felforr, elzárjuk alatta a lángot, a lábasra üveg- vagy fémedényt teszünk úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Beleszórjuk a csokoládét, hozzáadjuk az olajat, és időnként megkeverve csomómentesre dolgozzuk. A kész kekszekre kanállal vagy apró lyukú habzsákból díszítést írókázunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése