2014. március 5., szerda

Kakaóscsiga

Ínycsiklandozó kakaós csigák várnak rátok üzletünkben! Azonban azok se búsuljanak, akik nem tudnak beugrani hozzánk! Itt egy szuper recept, ami otthon is könnyedén elkészíthető!

Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg kókuszliszt (darált kókuszreszelék)
- 2 kanál méz vagy 3 dkg xylit
- 1 kávéskanál sütőpor
- 5 dkg olvasztott kókuszzsír
- 2 kis tojás

Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg kókuszsír
- 2-3 csapott evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál méz vagy xylit

Elkészítés:
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Hűtőbe tesszük 10 percre dermedni, majd 2 lap sütőpapír között kinyújtjuk.
A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a kókuszzsírt, belekeverjük a kakaót és a mézet, és addig kevergetjük, amíg szépen beleolvad. Annyira kihűtjük, hogy kenhető massza legyen belőle. (Kicsit nyúlós, karamelles állaga lesz.).
A kinyújtott tésztát megkenjük a csokikrémmel, majd sütőpapír segítségével feltekerjük. Felszeleteljük kb. 1,5 cm-es szeletekre, a kezünkkel kicsit megigazgatjuk, hogy szép kerek legyen, és egymástól 2-3 cm-re sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 15- 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése