2016. május 19., csütörtök

Sütés nélküli karamellás csokitorta (paleo)

 2016. március 14. - palanett

Az arányok most nem patika pontosságúak, egyszerűen azért, mert nem volt időm méricskélni, de nem tolok ki Veletek, 90% - ban valós adatok szerepelnek a receptben.
Hozzávalók:
Az alap:
- 25 dkg magozott datolya
- 3 dl kókusztej
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 10 ek. kókuszolaj
- annyi darált dió, amennyit felvesz a tészta ahhoz, hogy kézzel gyúrható, de ne morzsalékos massza legyen
A krém:
- 6 dl kókusztej
- 1 dl vízben felfőzött 4 csapott tk. zselatin
- 4 ek. eritrit
- annyi kakaópor, hogy sötét színű, kicsit sűrű krém legyen, ezt folyamatosan adagoljuk majd
A datolyát pár órára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma kapcsos részét egy tortatálra tesszük (a tortaforma alja most nem kell), és a formába simítjuk a „tésztát”.
Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a krémet.
A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, közepes lángon melegíteni kezdjük, és folyamatosan kevergetve annyi natúr kakaóport adagolunk hozzá, míg krémesen folyós állagú nem lesz.
Mielőtt felforr, elzárjuk alatta a lángot, és langyosra hűtjük.
Hozzákeverjük a zselatint és mielőtt az egész krém elkezdene megkötni, a datolyás alapra simítjuk és pár órára visszatesszük a hűtőbe.
Apróra vágott dióval és friss gyümölccsel díszítjük.
Hozzávalókat itt találtok: www.paleolitwebshop.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése