2016. július 11., hétfő

csodakenyér, melyből minél többet eszel, annál gyorsabban fogysz



Nem túl­zás a cím, tény­leg cso­dá­la­tos ha­tású ez a ke­nyér! Minél töb­bet eszel be­lőle, annál töb­bet te­szel az egész­sé­ge­dért! Sőt, annál gyor­sab­ban fogysz! 

Szinte hihetetlen, de az útifűmag és -maghéj épp ellentétes hatást vált ki a szervezetedből, mint a hagyományos gabonák: a búza, a rozs vagy a kukorica. 

Az útifűmaghéj magállományában a búza szénhidrát tartalmának csak töredéke található, elhízni tőle lehetetlen! 

Magas rosttartalma viszont csodálatosan felgyorsítja az anyagcserét, így a fogyást is. Eközben az étvágyat is csökkenti, mivel nedvesség hatására megdagad: magas rosttartalma rengeteg vizet képes felvenni, eközben térfogata többszörösére nő. 

Nem véletlen, hogy a hazai fogyókúrás közösség vezéralakja, azaz Norbi, saját termékeinek előállításához évek óta használja ezt a fantasztikus magvacskát. 

Ugyanis minél több útifűmagot eszel, annál gyorsabban szaladnak le rólad a kilók! 

A fönt felsoroltak után a napnál is világosabb, hogy szénhidrát-csökkentett kenyér sütéséhez nincs az útifűmaghéjnál jobb alapanyag! 

Útifűmaghéjas csodakenyér 

- 6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj 
- 1 dl víz 
- 125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt 
- 6 tojás 
- 3/4 teáskanál só 
- 1 1/2 teáskanál sütőpor 
- 1 dl olívaolaj 
- 0,5 dl kókuszolaj 
- 2 dl víz 

Így készítsd: 

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 

2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. 

3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömé felszívja és kocsonyás állagú lesz. 

4. Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe. 

5. Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész. 

6. Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom! 

Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérkére jön ki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése