Rakott édesburgonya csicsókával
elkészítés
hozzávalók / 2 adag
A rakott részhez
- 4 db édesburgonya (saját esetében lehet kevesebb is, mert azok nagyobbak lehetnek a boltinál)
- 20 dkg csicsóka
- 5 db főtt tojás
- 10 dkg kolbász (elhagyható)
- 10 dkg kolozsvári szalonna (elhagyható)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (én színes borsot használok, ízlés szerint)
- köménymag ízlés szerint (egész vagy őrölt)
- 10 dkg sajt (bármilyen kemény sajt, de mivel kompromisszumos, elhagyható)
A rakott részhez
- Meghámozzuk a zöldségeket, előfőzzük az édesburgonyát, és ha kell, a csicsókát is. (Nekem nagyon frissek még, most ástuk ki a kertből, így elég gyengék is, nem volt előfőzésre nagyon szükség.)
- Közben a tojásokat is megfőzzük keményre, aztán lehűtjük, héját eltávolítjuk, majd tojásszeletelővel felkarikázzuk.
- Végül felszeleteljük a kolbászt, a szalonnát, majd külön-külön ropogósra sütjük. (A kisült zsírját én abba a tepsibe tettem, amiben majd megsütöm az egészet. Egy kis vöröshagymát is bele lehet dobálni.)
- Az édesburgonyát szintén felkarikázzuk, megsózzuk, majd jöhet rá a tojás réteg. Közben megdobáljuk egy kis kolbásszal, szalonnával. Megborsozzuk, és egy kis sajt is mehet rá, hogy jobban összefogja az egészet.
- A csicsókát jó vékonyra szeleteljük, és előzetesen összekeverjük a köménnyel (hogy miért, azt a Story részben olvashatjátok), és így tesszük a tojásrétegre, és ezt is megsózzuk, megborsozzuk. (Szeretem, ha jó borsos az étel.:) ) Mivel ugye édeskés növényekről van szó, ezért sózzuk külön-külön őket, bár így is simán elisszák.
- Utána jöhet rá a többi sajt.
Öntethez tejföl helyett
- Felverjük a tojást, hozzákeverünk mindent, majd rácsorgatjuk a rakott tetejére.
- Mivel a paleóban nem megengedettek a tejtermékek, a tejföl sem, ezért annak kiváltására én szeretem ezt a tojásos keveréket használni, jól összefogja az ételt. A sajtot itt már el is hagyhatjuk.
- Utána lefedjük, be a sütőbe, és 200 fokon süssük kb. 20-25 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése