2014. január 5., vasárnap

Rozmaringos sült zöldségek bolognai szósszal (Elmira)

2 személyre:

2+2 ek. olíva olaj 
20 dkg darált marhahús
1 közepes méretű paradicsomkonzerv
két-két csipet szárított oregánó és bazsalikom
2 felkarikázott lilahagyma
3 répa
1 cukkini
10 dkg shiitake vagy egyéb goma
1 piros kaliforniai paprika
friss rozmaring
só, bors

Az első adag olajon megpirítjuk a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, fűszereket, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a paradicsomnak már nincs leve. Félretesszük. A répát megfőzzük.
Egy másik serpenyőben felhevítjük a második adag olajat és először megpirítjuk a lilahagymát és egy szál rozmaring leveleit, majd az összes többi zöldséget. Az egész nem tart tovább tíz percnél. Összekeverjük a darált húsos szósszal (ha nem elég a paradicsom, adjunk hozzá egy kis pardicsomszószt) együtt pirítjuk további 5-10 percig és forrón tálaljuk.

Darált hús nélkül is nagyon finom:
sok gomba kell bele, a paradicsomszósz pedig félig igazi, félig pedig paradicsomszószból készüljön

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése