2014. április 25., péntek

·         60-70 dkg finomra darált sertés hús
·         1 evőkanál zsír a dinszteléshez és 1 evőkanál zsír a tepsi kikenéséhez
·         2 nagy fej vörös hagyma
·         1 szál póréhagyma
·         1 egész fokhagyma – 5-6 gerezd
·         Só, őrölt bors, bőségesen paprika por (csípős paprika a legjobb) – egyébként mindegyik fűszerből ízlés szerint, de a paprika íz és szín nagyon fontos!
·         Vörös bor – 2 dl, vagy vörös balzsamecet 2 evőkanállal ( ezt lehet, hogy kihagyom „V”)
·         Legalább 1 dl paradicsomsűrítmény (max. 2 dl)
·         75 dkg karfiol rózsa
·         Kesudió tejföl – 1 dl, vagy 5 dkg zsír, esetleg vaj
·         Kemény sajt – 5 dkg Cheddar 
·         1 nagy db újhagyma
·         2 db tojás
Elkészítés:
·         Tedd oda főni a karfiolt, és főzd egészen porhanyósra
·         Vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket, és dobd rá egy nagyobb edényben felforrósított forró
·         Vágd fel karikákra a póréhagymát is és azt is dobd a hagymákhoz
·         Amikor kezd fonnyadni a hagyma alap, akkor tedd hozzá a darált húst és a fűszereket a paradicsom sűrítménnyel együtt
·         Egy kisebb tepsit kenj ki zsírral és terítsd el benne a hagymás-paprikás húsos réteget
·         A karfiolról öntsd le a vizet és keverd össze vagy kesudió tejföllel, vagy valamilyen zsiradékkal, és törd össze
·         Az összetört karfiolt keverd el apróra vágott újhagymával, sóval, a tojással és sajttal ezzel a karfiollal borítsd be a húsos réteget

·         Tedd a tepsit sütőbe és 180 fokon süsd kb. 20-25 percig; amennyiben sajt is van a borításban, akkor ropogósabbra fog megsülni (Az eredeti receptben itt tört krumpli sajttal elkeverve kerül az étel tetejére.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése