·
60-70 dkg finomra darált sertés hús
·
1 evőkanál zsír a dinszteléshez és 1
evőkanál zsír a tepsi kikenéséhez
·
2 nagy fej vörös hagyma
·
1 szál póréhagyma
·
1 egész fokhagyma – 5-6 gerezd
·
Só, őrölt bors, bőségesen paprika por
(csípős paprika a legjobb) – egyébként mindegyik fűszerből ízlés szerint, de a
paprika íz és szín nagyon fontos!
·
Vörös bor – 2 dl, vagy vörös balzsamecet
2 evőkanállal ( ezt lehet, hogy kihagyom „V”)
·
Legalább 1 dl paradicsomsűrítmény (max.
2 dl)
·
75 dkg karfiol rózsa
·
Kesudió tejföl – 1 dl, vagy 5 dkg zsír,
esetleg vaj
·
Kemény sajt – 5 dkg Cheddar
·
1 nagy db újhagyma
·
2 db tojás
Elkészítés:
·
Tedd oda főni a karfiolt, és főzd
egészen porhanyósra
·
Vágd apróra a vöröshagymát és a
fokhagyma gerezdeket, és dobd rá egy nagyobb edényben felforrósított forró
·
Vágd fel karikákra a póréhagymát is és
azt is dobd a hagymákhoz
·
Amikor kezd fonnyadni a hagyma alap,
akkor tedd hozzá a darált húst és a fűszereket a paradicsom sűrítménnyel együtt
·
Egy kisebb tepsit kenj ki zsírral és
terítsd el benne a hagymás-paprikás húsos réteget
·
A karfiolról öntsd le a vizet és keverd
össze vagy kesudió tejföllel, vagy valamilyen zsiradékkal, és törd össze
·
Az összetört karfiolt keverd el apróra
vágott újhagymával, sóval, a tojással és sajttal ezzel a karfiollal borítsd be
a húsos réteget
·
Tedd a tepsit sütőbe és 180 fokon süsd
kb. 20-25 percig; amennyiben sajt is van a borításban, akkor ropogósabbra fog
megsülni (Az eredeti receptben itt tört krumpli sajttal elkeverve kerül az étel
tetejére.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése