2014. április 25., péntek


Spenótos tésztacsoda ( Panki )
·         Paleocsintát készítünk – javaslom a “Paleocsinta kétféle lisztből” receptet (BB)
(Zablisztből palacsintákat sütünk, majd egymásra pakolva, metéltre vágjuk őket. Panki)
·         Serpenyőben megpirítunk 15-20 dkg vékonyra csíkozott füstölt-főtt tarját (vagy bacont), majd kiszedjük, és a metéltre szórva félretesszük.
·         A zsíron megfonnyasztunk 2-3 marék spenótlevelet, adunk hozzá 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük 1-1,5 dl (zabtejszínnel Panki) kesudió tejföllel vagy kókusztejszínnel (BB), és jól megrotyogtatjuk.

·         Sót és egyéb fűszert nem igényel. Hozzáadjuk a baconos tésztát, és jól összeforgatjuk. (A végén megszórtam kockázott házi kapros kecskesajttal. Panki) A végén megszórhatod kemény sajttal – pl. Cheddarral vagy Parmezánnal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése