Spenótleves édesburgonyával és fűszeres kolbásszal
( paleoorszag.hu )
LEVESEK | 2015. FEBRUÁR 9.
![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
![]() | ||
Hozzávalók | ||
2 ek. zsír vagy kókuszolaj 15 dkg húsos szalonna vagy bacon apróra vágva 30 dkg csirkemell filé kockára vágva 25 dkg fűszeres kolbász karikára vágva 1 kisebb fej hagyma apróra vágva 2 db nagy édesburgonya kockára vágva 30 dkg friss spenót aprítva (vagy fagyasztott) 3-4 gerezd fokhagyma zúzva 1,5 dl kókusztej 1 dl totukrém 1 ek. citromlé só, bors ízlés szerint |
Részletek
Egy fazékban kevés zsíron süsd ropogósra az apróra vágott szalonnát, szedd ki egy konyhatörlőre és tedd félre. A csirkemell kockákat sószd és borsozd, a visszamaradt zsíron pirítsd meg, majd szedd ki egy tányérra. A kolbászt is pirítsd meg, finomabb íze lesz, de ha füstölt kolbászt használsz, azt csak a végén kell belefőzni a levesbe. Ezután fonnyaszd meg az aprított hagymát, ha nem elég a zsíradék, tegyél még hozzá 1-2 evőkanállal. Add hozzá a kockára vágott édesburgonyát, a zúzott fokhagymát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzd meg félig. A spenótot késsel vagy food processzorral aprítsd fel, tedd a levesbe. Tedd vissza a levesbe a csirkét és a kolbászt, főzd még 5-10 percig, ha nagyon sűrű lenne, akkor önts még hozzá vizet. A végén keverd hozzá a kókusztejet, a citromlevet és totukrémet, pár pecig forrald ki, sózd borsozd ízlés szerint. Használhatsz csak kókusztejet is hozzá, ha nincs totukrémed. A ropogós szalonnát tálaláskor szórd a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése