Az alábbi receptet változtattam meg a következőképpen, hogy egyszerűbb legyen:
- a kakaóvaj helyett kókuszzsírt használtam, de felteszem kakaóvajjal jobb
- raktam bele kókuszlisztet, mert nem volt elég sűrű, nem volt szilikon csokiformám csak muffin papírom és szétfolyt volna
- kihagytam a rumaromát
- viszont így is nagyon finom lett!
- ha valami keksz félét kevernénk bele, olyan íze lenne, mint a majomkenyérnek
Itt a recept (BB oldaláról):
“SPORT SZELET” – BEA MÓDRA
I. műveletsor
- 100 g kókusztejpor Naturganik (Ez a tejpor 100% vegan, tartósítószer, adalék és kazein mentes) – kapható pl. itt is! – biobolt-e-tar.hu
- 50 g holland kakaópor
- 30 g reszelt vagy porított kakaóvaj
- A fentieket szárazon összekeverjük. Félre tesszük.
II. műveletsor
- 1/2 dl vízet összekeverünk 50 g eritrittel, ennél lehet több is, ha valaki édesebben szeretné!
- Feltesszük a gázra, felforraljuk és 2-3 percig takarék lángon főzzük
- Ezután vedd le a tűzről és tedd hozzá a következőket: 7,5 dkg kókuszzsírt, őrölt vaníliátm rumaromát (szeszt nem ajánlok, mert – rumot -, mert nem fő el a szesz, ezért végképp nem paleo! BB)
- Most már nincs más dolgunk, mint ráönteni a félretett kókusztejporos keverékre és a kézi habverő egyik ágával, rövid ideig, szép simára keverni
- Kis méretű szilikon muffin formát a biztonság kedvéért kevéske kókuszzsírral, ecsettel érdemes kikenni, majd belekanalazni a csokit
- Ebből az adagból pont 12 db lesz
- Ha muffinos tepsibe öntöd, zsírpapírral béleld ki, úgy hogy az oldalán is legyen papír. Ennél a módszernél nagyobb türelem kell, mivel lassabban dermed
- Más dolgunk nincs ezután, mint várni, hogy megdermedjen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése