Karácsonyi paleo gyümölcskenyér
Hozzávalók:
7 db tojás fehérje ( ha kicsi 8db )
9 dkg Szafi fitt süteményliszt
10 dkg aszalt gyümölcs ( én a Paleo centrum kft aszalt almáját és sárgadinnyéjét használtam)
8 dkg dió darabólva
8 dkg mazsola
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
3 evőkanál folyékony kókusz olaj
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom őrölve
9 dkg Szafi fitt süteményliszt
10 dkg aszalt gyümölcs ( én a Paleo centrum kft aszalt almáját és sárgadinnyéjét használtam)
8 dkg dió darabólva
8 dkg mazsola
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
3 evőkanál folyékony kókusz olaj
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom őrölve
Mázhoz:
Paleo csokoládé
Paleo csokoládé
Elkészítés.
Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágtam, hozzáadtam a mazsolát, a fűszereket és a Szafi süteménylisztet. Ráreszeltem egy megmosott narancs és citrom héját, összekevertem.
Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágtam, hozzáadtam a mazsolát, a fűszereket és a Szafi süteménylisztet. Ráreszeltem egy megmosott narancs és citrom héját, összekevertem.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem egy csepp cirom lével, csipet sóval, majd hozzá adtam a folyékony kókuszolajat. Ha nem Szafi fitt lisztből készítjük akkor édesítőt adjunk hozzá.
A habhoz hozzákeverem a szárazanyagokat.
A habhoz hozzákeverem a szárazanyagokat.
A sütőt előmelegítettem 175 fokra, (alsó-felső sütés) közben egy őzgerincformát sütőpapírral kibéleltem és beleöntöttem a habos masszát. KB 30-35 percig sütöttem.
Kivettem a sütőből lehúztam a papírt róla és rácson hagytam kihűlni.
Paleo csokit mikróban megolvasztottam és bevontam vele a gyümölcskenyeret.
Félbevágott dióval díszítettem.
Kivettem a sütőből lehúztam a papírt róla és rácson hagytam kihűlni.
Paleo csokit mikróban megolvasztottam és bevontam vele a gyümölcskenyeret.
Félbevágott dióval díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése