2015. október 27., kedd

Paleo nudli

A burgonyából és lisztből készült nudli svábok lakta vidékeken kedvelt köret.  Édesburgonyából és paleo lisztből is ell lehet készíteni

Hozzávalók
 
50 dkg édesburgonya
10 dkg zöldbanán liszt
1 db tojás
4 tk utifű maghéj liszt (vagy darált utifű maghéj)
csipet só
 
 
Elkészítés
 
Az édesburgonyát meghámozom, felkockázom és megfőzöm. (A víz forrása után már ügyelni kell mert nagyon gyorsan megpuhul)
A főtt burgonyát áttöröm, majd az utifűvel,  liszttel, tojással, és a sóval alaposan összegyúrom. (érdemes nem az összes lisztet hozzáadni egyszerre, mert a burgonya nedvességtartalmától függően változhat, hogy mennyit vesz fel.)
Rövid pihentetés után lisztezett  deszkán, vagy szilikonlapon  egy centi vastagra nyújtom a tésztát.
Ezt követően felcsíkozom 5 centi széles csíkokra.


A csíkokat 1 centis darabkákra vágom,
 


majd nudlit formázok belőlük.  Kezem között sodrom, nem a lisztezett deszkán, mert ha lisztes lesz a felszíne, akkor ragacsossá válik  főzés során.
 


Lobogó sós vízbe dobom a nudlikat. Addig főzöm, míg feljönnek a víz tetejére.
Ekkor leszűröm, és lecsepegtetem őket.
Egy serpenyőben nagyon pici zsiradékot forrósítok, és megpirítom benne néhány perc alatt a nudlikat.

 Szaftos húsokhoz  ( pl Bakonyi sertésborda;  Lecsós marhaszelet, ) nokedli helyett kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése