2015. december 6., vasárnap

Almás hús 


 200 perc 8 fő    

Hozzávalók

 
1,5 kg sertéshús (lapocka, tarja) vagy csirkecomb
1 kg alma
10 dkg szalonna
2-3 fej vöröshagyma
1 ek só, bors
2 dl Paleolaj

Részletek


A húst felszeleteljük (kb. 1 cm vastag szeletekre), befűszerezzük, és legalább fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát és a szalonnát vékonyra szeleteljük. Az almát hámozatlanul cikkekre vágjuk. Majd egy nagy gáztepsit kibélelünk szalonnaszeletekkel, ráfektetjük a hagymakarikákat, ráhalmozzuk a húst, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. A hús tetejére fektetjük a cikkekre vágott almaszeleteket, és befedjük az egészet alufóliával. 200 fokon 1,5 óra alatt sül készre. A végén még fólia nélkül rápiríthatunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése