2015. december 8., kedd

Banános-kókuszos nyers csokitorta

Ezt a receptet Hellogi nyers csokitortája és Vali kókuszos-banános tortája ihlette. Az avokádósnál olcsóbb verzió, mivel datolya és avokádó helyett mazsolát és banánt használtam.Banános kókuszos nyers csokitorta
Hozzávalók az alaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítése:
  1. A mandulát és a mazsolát beáztattam néhány órára, majd átszűrtem a darálóban, de a levét sem öntöttem ki, ezzel lazítható még a darált keverék, ha esetleg száraznak tűnik.
  2. Darálás közben hozzáadtam a szezámmagpehlyet, a kókuszolajat és a sót is. 
  3. A tortaformát vékonyan kiolajoztam, ebbe nyomkodtam bele a mandulás-mazsolás keveréket, ez a torta alapja.
  4. Az alapot hűtőbe tettem dermedni, míg a krém elkészül. (A kókuszolaj is szépen visszaszilárdul a hűtőben, így jobban összeáll az alap.)
  5. A banánokat, a kakaóport, a kókuszreszeléket és vaníliát összeturmixoltam botmixerrel. Mivel a banán nagyon édes, semmilyen plusz édesítőre nem volt szükség. 
  6. Én a krémet is betettem a hűtőbe még egy órára (ezalatt a kókuszreszelékmegszívja magát), utána kevertem bele útifűmaghéjat, majd rákentem a hűtőben várakozó tortaalapra.
  7. A tetejét kakaóporral szórtam meg.
Késő este készült el, másnap reggel pedig valami isteni finom süti várt minket, könnyen szeletelhető volt, szépen egyben maradt.
Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése