Almás-diós-mazsolás reformszelet
Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A száraz hozzávalókat – a diót, a cukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát – összekeverjük. A tojásokat kézi mixerrel felhabosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál mézet, a levétől jól kifacsart almát, majd fakanállal beledolgozzuk a diós keveréket is. A sütőpapírral bélelt formába öntjük. A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítjük, és ecsettel egyenletesen elosztjuk a massza tetején. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük, a sütési idő felénél alufóliával letakarhatjuk. (Tűpróba!) Miután kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése