2016. március 17., csütörtök

Vaníliás-mazsolás "krémtúró" (paleo) ( hetszinvilag.lapunk.hu)

Egy paleo túró-élmény Totu nélkül. A cocomas ne riasszon el senkit, mert  garantáltan nem lehet kiérezni!! Engem gyerekkorom kedvenc és egyetlen túrókrémjére emlékeztet az íze, az állaga egyaránt. 

                                                                 Íme ő volt az:

Hozzávalók:
1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
1 csipet só
2 tojás sárgája (de el is hagyható)
1 kicsi citrom felének a leve
stevia csepp ízlés szerint
vanília őrlemény, vagy kikapart mag
bio citromhéj

mazsola ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem a citromlét és a többi hozzávalót is a mazsola kivételével
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom. Kóstolom, és szükség szerint még édesítem, vagy teszek hozzá citromot, vagy vaníliát. (Igazság az, hogy melegen nem olyan finom m int mikor lehűl.) majd beleöntöm a mazsolát is és a  szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul. Villával összetöröm, hogy túrósabb állaga legyen és eloszlatom benne a mazsolát. Ha még a folyékony lébe teszem , akkor a mazsola szépen megduzzad.
A mazsolát a szilárdulás után is bele lehet tenni, akkor nem száll le az aljára.

Tipp:
Készülhet télire befőzött cukkiniből, akkor pucolni és főzni sem szükséges.
Fogyasztható magában, vagy pl palacsinta tölteléknek. De nem szabad melegíteni, akkor ugyanis elfolyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése