Vaníliás-mazsolás "krémtúró" (paleo) ( hetszinvilag.lapunk.hu)

Íme ő volt az:

Hozzávalók:
1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
1 csipet só
2 tojás sárgája (de el is hagyható)
1 kicsi citrom felének a leve
stevia csepp ízlés szerint
vanília őrlemény, vagy kikapart mag
bio citromhéj
mazsola ízlés szerint
25 dkg cukkini (tisztítva)
3 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
1 csipet só
2 tojás sárgája (de el is hagyható)
1 kicsi citrom felének a leve
stevia csepp ízlés szerint
vanília őrlemény, vagy kikapart mag
bio citromhéj
mazsola ízlés szerint
Elkészítés:
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem a citromlét és a többi hozzávalót is a mazsola kivételével
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom. Kóstolom, és szükség szerint még édesítem, vagy teszek hozzá citromot, vagy vaníliát. (Igazság az, hogy melegen nem olyan finom m int mikor lehűl.) majd beleöntöm a mazsolát is és a szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul. Villával összetöröm, hogy túrósabb állaga legyen és eloszlatom benne a mazsolát. Ha még a folyékony lébe teszem , akkor a mazsola szépen megduzzad.
A mazsolát a szilárdulás után is bele lehet tenni, akkor nem száll le az aljára.
Tipp:
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem a citromlét és a többi hozzávalót is a mazsola kivételével
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom. Kóstolom, és szükség szerint még édesítem, vagy teszek hozzá citromot, vagy vaníliát. (Igazság az, hogy melegen nem olyan finom m int mikor lehűl.) majd beleöntöm a mazsolát is és a szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul. Villával összetöröm, hogy túrósabb állaga legyen és eloszlatom benne a mazsolát. Ha még a folyékony lébe teszem , akkor a mazsola szépen megduzzad.
A mazsolát a szilárdulás után is bele lehet tenni, akkor nem száll le az aljára.

Készülhet télire befőzött cukkiniből, akkor pucolni és főzni sem szükséges.
Fogyasztható magában, vagy pl palacsinta tölteléknek. De nem szabad melegíteni, akkor ugyanis elfolyik.
Fogyasztható magában, vagy pl palacsinta tölteléknek. De nem szabad melegíteni, akkor ugyanis elfolyik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése