Házi csirkemellsonka Sándor Héditől
![]() |
Házi csirkemell sonka |
- 250 g csirkemell
- Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
Elkészítés:
- A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borst mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
- Az egészet botmixerrel pürésítjük és ha szép egyenletes, alufóliára rakjuk, összetekerjük, a végeit jó szorosan összetekerjük, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszedjük az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szeljük. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni. Mondanom sem kell, hogy a bolti elbújhat mellette és sokkal olcsóbb, mint egy jó minőségű csirkemell sonka.
Ezeket a képeket Ti készítettétek:
Daragó Erika is elkészítette a házi csirkemell sonkát, a masszába zsírszegény sajtot, illetve felkockázott kaliforniai paprikát tett:
Daragó Erika is elkészítette a házi csirkemell sonkát, a masszába zsírszegény sajtot, illetve felkockázott kaliforniai paprikát tett:
![]() |
Házi sajtos csirkemell sonka |
Kurucz Gabriella is elkészítette a házi csirkemell sonkát, neki ilyen lett: "Tegnap én is elkészítettem, a fokhagymapor, só, bors mellé Szafi féle Ördöghozta csirke fűszerkeveréket tettem hozzá és megforgattam őrölt pirospaprikában. Nagyon - nagyon finom lett!!! Nincs többé bolti felvágott!"
![]() |
Házi csirkemell sonka |
Juhász Ibolya is elkészítette a házi csirkemellsonkát :)"Saját készítésű, első pulyka- és csirkemellsonkák! Természetesen, E betűk nélkül!!"
![]() |
Házi csirkemell és pulykamell sonka |
- Tóthné Márta: „Szia Szafi! Én még most kezdem az egész életmód váltást,első amit elkészítettem ez a nagyon finom csirkemell sonka, aminek a receptje az oldaladról való.”
- Erősné Kolláth Beáta: „Már régóta szemeztem a házi csirkemellsonkával. Most nekiugrottam és elkészítettem. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!!! És nem is olyan pepecselős, mint gondoltam. ”
- Mária Vida-Iványi Simonné: „Nagyon köszönöm! Elkészítettem, és isteni finom lett. :))”
- Andrea Baranyi „fokhagymát raktam bele, és annyit változtattam hogy egy evőkanál tökmagolaj is ment bele.. hát nekem nem száraz, hajszálvékonyra szelhető és valami isteni az íze. Hálás köszönet”
- @niita_nita89: ”Házi csirkemellsonka, E-k nélkül, mindenféle adalékanyag nélkül. :)”
![]() |
Házi csirkemell sonka |
Házi felvágott Bodnár Évától:
![]() |
Házi csirkemell sonka |
Fél kg – minden hártyától megtisztított – csirkemell filét aprítógépben (vagy kis lyukú húsdarálón) pépesre őrlünk, hozzáadunk Himalája sót, szárított metélőhagymát, friss petrezselyem zöldet, fehér borst, 2-2 csipet oregánót és bazsalikomot, 2-3 cikkely fokhagymát. Ezekkel a fűszerekkel jól átdolgozzuk, majd egy kevés olvasztott kókuszzsírral megkent, dupla rétegű alufóliára halmozzuk. Kezünkkel tömör rudat formálunk, majd feltekerjük a fóliát, melynek két végét megsodorjuk. A művelet végén olyan lesz, mint egy nagy szaloncukor.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből vagy szűzpecsenyéből is.
Aki idegenkedik az alufóliától, az készítheti ugyan így sütőzacskóban is, de azt néhány helyen át kell szurkálni, mert a gőz szétnyomja.
Beletesszük egy tepsibe, melléöntünk 1 dl vizet, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kibontva a burokból szeleteljük.
Pár napig eláll a hűtőben, így reggelire, vacsorára több napig fogyaszthatjuk.
Készíthetjük pulykamell filéből vagy szűzpecsenyéből is.
Paprikás csirkemell sonka Skita Anitától
![]() |
Paprikás csirkemell sonka |
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 ek. méz
- 1 ek. só
- bors és fokhagymapor ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 2 ek. fűszerpaprika
- 1 tk. füstölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A csirkemell filéket félbe vágtam, de nem teljesen, hogy ki tudjam hajtani, akár egy könyvet. Először mézzel kentem be, aztán megszórtam sóval, borssal és fokhagymaporral. Beletettem egy zacskóba és tettem mellé babérlevelet. Az így elkészült csomagocskát betettem a hűtőbe 1 napra (legalább egy éjszakára, de 1-2 napra is...). A pácolódós idő letelte után a filéket hideg vízbe áztattam fél óráig, hogy a felesleges sót kivonjuk belőle. Ezt követően megtörölgettem, sütőzacskóba tettem és feltekertem, mint egy szaloncukrot (jó szorosan). A sütőzacskót pár helyen kiszúrtam... 180 fokos előmelegített sütőbe toltam és 40 percig sütöttem. Ezután kivettem a zacskóból és pár perc pihenés után beleforgattam a paprikaporba. Betettem a hűtőbe és pár óra múlva már lehetett is szelni. Nagyon vékony szeleteket nem sikerült vágnom, de ez nem zavart senkit... smile hangulatjel Ha valaki nem szereti a paprikát, nyugodtan elhagyhatja vagy akár ízlés szerint beleforgathatja másba. Én már készítettem chiliporral és pehellyel (páromnak), de zöldfűszerekkel is...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése