2016. április 28., csütörtök

Zsemle
4 tojás
1,5 dl víz
1kávéskanál szódabikarbóna
1 csapott kávéskanál só
3 evőkanál utifű maghéj
5 evőkanál tökmag liszt
5 evőkanál lenmag liszt
2 evők olvasztott zsír
6 evőkanál napraforgó magliszt ( az enyémben 1 evők szezámliszt és 5 evők mandulaliszt volt helyette. de jó a kókuszliszt, dióliszt, darált dió stb is)
A tojást habosra keverem a vízzel, belekeverem az útifű maghéjat, néhány percig álljon
hozzákeverem a már előre összekevert liszteket, sót, szódabikarbónát
10 percig álljon, majd a végén a zsírt
sütőpapír-tepsi, zsemléket formázni vizes kézzel

előmelegített sütőben 35 perc kb 200  fokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése