2016. március 13., vasárnap

ALMÁS PITE

HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ:

  • 300 g zabpehelyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g eritrit
  • 3-4 ek görög joghurt 
  • 50 g vaj
  • 1 db citrom
  • 1 db tojás
  • 1,5 kg alma
  • 2 ek zabkorpa
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hőtőben pihentetjük a tésztánkat, majd a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése