2013. december 28., szombat





25 dkg darált dió + 5 dkg darabolt a tetejére
6 dkg zabkorpa ( eredeti recept: őrölt lenmag)
1 ek. mandulaliszt
1 kk. szódabikarbóna
4 dkg xilit vagy eritrit
¼ kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 tojás
1 ek. kókusztej
1 ek. kókuszzsír
1,5 kg reszelt alma

A darált diót, az őrölt lenmagot, a mandulalisztet és a szódabikarbónát alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kókusztejet és a kókuszzsírt. Egy kb. 30x40 cm-es tepsibe terítjük a masszát. Az almából kinyomkodjuk a levet, és egyenletes rétegben az alapra szórjuk. Meghintjük az édesítővel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a darabolt dióval és 170 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése