2013. december 28., szombat

Hagymás lepény paradicsomos sütőtökkrémmel





A lepényhez:
7 tojás
 só
1 kk. sütőpor
13 dkg zabliszt ( eredeti recept:  őrölt mandul
egy nagy hagyma megdinsztelve
A tetejére:
2 ek. kókuszzsír
2 vöröshagyma
3 nagy gerezd fopkhagyma
5 dl házi paradicsomlé
oregánó, kakukkfű, bazsalikom

1 közepes fél kanadai sütőtök
1 nagy csokor petrzselyem( nem tettem rá , helyette reszelt sajt)

A lepényhez a tojásokat felverjük a sóval és a sütőporral. Belekverjük a lisztet és a hagymát. . Egy kizsírozott tepsibe terítjük és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

A sütőtököt a sütőben, egészben megsütjük. A feltéthez megolvasztjuk a kókuszzsírt, megfuttatjuk rajta az aprított hagymát, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát. Felöntjük a paradicsomlével, kedvünk szerint fűszerezzük, és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. A puha sütőtököt lehámozzuk, felkockázzuk, és a paradicsomszószhoz keverjük. A szószt a lepényre terítjük, megszórjuk a petrezselyemmel és kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése